Надзвичайні події

В Носівці провели в останню путь загиблого захисника Чернігова

Носівська земля прийняла у своє лоно захисника України, який, обороняючи Чернігів, загинув.
Це – головний сержант Олексій Олександрович Сенюк — 24.12.1974- 27.02.22.
Олексій народився в с. Теліжинці, на Київщині, закінчив школу та працював будівельником, а коли в 2014 році ворог увірвався в Україну, пішов добровольцем, а потім став контрактником у танкових військах Збройних Сил України. З перших днів повномасштабної війни росії проти України Олексій був в числі оборонців міста- героя Чернігова. На жаль, вже 27 лютого він загинув.
Указом Президента від 2 березня 2022 року №94/2022
Про присвоєння звання Герой України — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”
СЕНЮКУ Олексію Олександровичу – головному сержанту (посмертно).
278463447_1181187819294142_5175742441937510445_n
Через військові дії у Чернігові та області, тіло загиблого Героя не було можливості захоронити.
Оскільки у Носівці тимчасово проживає його дружина Ірина та дві донечки — десятирічна Ангеліна та 6- річна Даніела, вирішили похоронити загиблого воїна саме у нашому місті.
Тіло Героя України на перетині Козелецької та Носівської громад, біля каплички зустрічали міський голова Володимир Ігнатченко, заступник міського голови Вікторія Вершняк, керівник 4 відділення Ніжинського РТЦК та СП Микола Гумен, військові, представники громадського формування «Захисник», небайдужі.
Дорогою до Носівки, воїна проводжали жителі с. Козари,які в знак пошани та вдячності не стримували сліз.
Олексія Сенюка поховали на кладовищі по вул. Центральна. Заупокійну літію по загиблому воїну відправив Благочинний Чернігівської єпархії, настоятель Храму Всіх Святих у Ніжині, Народний Герой України, капелан отець Сергій Чечин.
Світла пам’ять і вічна вдячність Герою.

Ще статті по темі

Back to top button