Надзвичайні події

Весняне водопілля: очікувані невтішні наслідки

За прогнозом обласного Гідрометцентру, гідрологічна ситуація і наслідки у 2018 році можуть бути подібними до водопілля 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський річковий порт і Лісковицю може накрити повінь

Так, при проходженні водопілля на р. Дніпро можливе досягнення і тривале перевищення небезпечних позначок у Ріпкинському та Чернігівському районах: обтоплення (водами Дніпра і Сожу) населених пунктів (їх частин), відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплення ділянок доріг місцевого значення, часткові затоплення територій, об’єктів, приватних садиб у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві Дніпра та Сожу.  Тривалий негативний прояв паводкових вод може ускладнювати умови життєдіяльності населення в цих районах.

Про це ЧЕline повідомили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

При проходженні водопілля на р. Десна тривалий час утримуватиметься затоплення заплави Десни біля Новгород-Сіверського. Можна очікувати на досягнення небезпечних позначок обтоплення (оточення водою, відрізання від шляхів сполучення) та початкове підтоплення  водами Десни низькорозташованих садиб низки населених пунктів у Новгород-Сіверському, Коропському, Куликівському,  Сосницькому, Менському, Городянському районах.

Перелік населених пунктів, що можуть зазнати негативного впливу весняної повені у 2018 році

12

 

Ще статті по темі

Back to top button