Надзвичайні події

Вибухотехніки обласної поліції знешкодили вже понад 3000 вибухонебезпечних предметів (Фото)

Поліцейські вибухотехнічної служби цілодобово відпрацьовують повідомлення про виявлення на Чернігівщині підозрілих предметів та вибухонебезпечних боєприпасів.

Нині триває зачистка в населених пунктах області – задля безпеки людей поліцейські проводять розмінування та знешкодження вибухових пристроїв, які залишили після себе ворожі війська.

З початку повномасштабного вторгнення на нашу землю вибухотехніки Чернігівщини знешкодили загалом понад три тисячі нерозірваних снарядів, мін, ракет, ручних гранат, вибухових елементів касетних боєприпасів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з-під завалів рятувальники дістали тіла 76 загиблих (Фото)

Інколи такі предмети фахівці знешкоджують на місці – це стосується тих боєприпасів, які заборонено переносити (касетні боєприпаси, або гранати, які не розірвалися).

Поліцейські вибухотехніки застерігають громадян: в лісосмугах навколо Чернігова та навколишніх сіл ворожі війська встановили багато вибухових пасток («розтяжок»).

Вибухотехніки вже знешкодили близько 50-ти таких пасток. Також рашисти мінували залишені житлові будинки в селах, які були тимчасово окуповані.

Поліція закликає громадян, які повертаються на звільнені від рашистів території: не торкайтеся предметів та речей, заздалегідь не перевірених фахівцями. Повертайтеся до домівок після того, як вибухотехніки проведуть перевірку доріг та приміщень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button