Надзвичайні події

Відомі подробиці пожежі, в якій загинули троє дітей (Фото)

17 лютого о 20:05 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у с. Дягова Менського району, що за 12 кілометрів від районного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під час пожежі загинули троє дітей

За викликом прибули два відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Мена УДСНС України у Чернігівській області. На той момент у помешканні спостерігалося горіння й щільне задимлення, а на місці пригоди вже працювали місцеві сільські вогнеборці. За словами сусідів, у будинку мали перебувати ще двоє дітей. Одну з дівчат, 2018 року народження, вони через вікно винесли з небезпечної зони.

В апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці під час проведення розвідки в одній із кімнат на підлозі виявили непритомних двох дівчат, 2015 і 2016 років народження. Рятувальники винесли їх з палаючої оселі та передали медичним працівникам. На жаль, останні констатували факт загибелі дітей унаслідок дії небезпечних продуктів горіння. Вогнеборці о 21:35 локалізували та о 22:10 остаточно ліквідували пожежу. Вогнем пошкоджено стіни та перекриття будинку по всій площі.

Імовірною причиною трагедії стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі. Того вечора 22-річна мати розтопила піч і, залишивши дітей самих удома без відповідного нагляду, пішла у своїх справах. За фактом трагедії правоохоронними органами проводиться розслідування.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button