Надзвичайні події

Виліз із могили: на Чернігівщині чоловік дивом вижив після розстрілу рашистами (Відео)

У звільнених від окупантів українських містах продовжують виявляти факти масового розстрілу мирного населення. У березні мешканця одного з сіл на Чернігівщині, Миколу Куліченка рашисти розстріляли та поховали у могилі разом із двома його братами.

Дивом чоловікові вдалося вижити та вибратися з-під землі. Історію свого порятунку він розповів виданню «Суспільне Чернігів».

За словами Миколи, окупанти прийшли до його будинку 18 березня. Під час обшуків вони знайшли форму ЗСУ та медалі його діда за бойові заслуги у Другій світовій війні, що й спричинило розправу над господарем будинку та його братами.

Старшого брата на ім’я Євген вивели у двір і почали бити кийком. Пізніше всіх трьох вивезли із села та залишили на покинутій пилорамі. За кілька діб чоловіків повезли на розстріл.

«Нам зав’язали очі та руки за спиною, а потім вистрілили в голови. Спочатку моєму старшому братові, потім молодшому – Дімі. Скинули у могилу, я впав останнім», – розповів Микола.

Брати загинули одразу, а у Миколи куля пройшла через щоку навиліт і не зачепила життєво важливих органів. Незважаючи на зв’язані руки та кровотечу, йому вдалося вибратися з могили та дістатися найближчого села пішки. Йому дала притулок місцева жителька Валентина Петрівна.

Ще статті по темі

Back to top button