Надзвичайні події

Вищий спеціалізований суд засудив одесита за вбивство чернігівки

Чернігівська прокуратура підтримує державне обвинувачення в ході судового розгляду  кримінального провадження за обвинуваченням уродженця Одеської області в умисному вбивстві мешканки Чернігова.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Так, у грудні 2013 року в квартирі одного з будинків в центрі Чернігова було виявлено труп немолодої жінки з тілесними ушкодженнями в ділянці голови. Через кілька днів за підозрою у вбивстві жінки затримали уродженця та мешканця Одеської області, який тимчасово проживав по сусідству з вбитою.

Затриманий зізнався у скоєному та повідомив слідству про те, що внаслідок конфлікту наніс жінці, яка проживала по сусідству, удар кулаком в обличчя та декілька ударів дерев’яною кухонною дошкою по голові.

Надалі підозрюваний відмовився від своїх слів і протягом усього часу досудового розслідування та судового розгляду заперечував свою причетність до вбивства. Тож Деснянський районний суд Чернігова виправдав чоловіка. Виправдовуючи обвинуваченого, суд зазначив, що достатніх доказів для його засудження стороною обвинувачення не надано.

За принципової позиції прокуратури Чернігова, яка оскаржила в апеляційному порядку зазначений виправдувальний вирок, його було скасовано та кримінальне провадження направлено на новий судовий розгляд.

Наприкінці літа 2015 року Деснянським районним судом вищевказаного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та засуджено до 9 років позбавлення волі.

Більше 9 місяців тривала процедура перегляду судового рішення судами апеляційної та касаційної інстанцій, ініційована захисником обвинуваченого.

В кінці травня поточного року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ поставив крапку у справі, визнавши законним рішення суду про визнання винним та засудження обвинуваченого.

Ще статті по темі

Back to top button