Надзвичайні події

«Внутрішня» чистка у податковій: догани, звільнення та провадження

65 службових розслідувань та перевірок пройшло у відділі внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернігівській області.

За їх результатами 9 матеріалів спрямовано до правоохоронних органів для прийняття рішень.

Про це ЧEline повідомили у Головному управління ДФС у Чернігівській області.

За матеріалами відділу органами прокуратури відкрито 4 кримінальні провадження стосовно працівників податкової та митної служби за фактами скоєння службових злочинів. А саме: 1 — за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди, 1 — за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами митного посту при виконання посадових обов’язків, 2 — за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами митниці.

На адресу керівництва Чернігівської митниці ДФС та територіальних органів ДФС у Чернігівській області направлено 30 подань, вжиті заходи реагування стосовно 26 посадових осіб, 2 працівників звільнено з органів ДФС, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 16 посадовців, 2 – винесено офіційне застереження.

Також за матеріалами відділу внутрішньої безпеки відкрито 4 кримінальних провадження за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та фіктивного підприємництва.

Вилучені речові докази на суму понад 1 млн. грн., фальсифікована алкогольна продукція на 2,4 млн. грн. та контрафактні паливно-мастильні матеріали на суму понад 4 млн. гривень. Складено 6 протоколів про порушення митних правил. До бюджету стягнуто 617 тис. гривень.

Ще статті по темі

Back to top button