Надзвичайні події

Воєнні злочини російських окупантів активно документують слідчі Нацполіції, – Ігор Клименко

За 10 тижнів війни росії проти України слідчі Нацполіції розпочали понад 10 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами.

Усього за час повномасштабного вторгнення рф Нацполіція отримала та опрацювала майже 1 млн 900 тисяч повідомлень громадян. Кількість заяв про кримінальні правопорушення зменшилась у півтора раза, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це сьогодні, 5 травня, повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, працівники Національної поліції України цілодобово на службі. Спецпризначенці виконують бойові завдання у гарячих точках країни. Оперативники чітко відпрацьовують криміналітет, а слідчі та криміналісти продовжують збирати докази жорстоких злочинів російських військових. 

На територіях бойових дій поліцейські допомагають евакуйовуватися місцевим і підтримують тих, хто залишився та потребує особливої уваги. 

«Станом на сьогодні за зверненнями громадян зареєстровано трохи більше як 36 тисяч злочинів. У фокусі уваги правоохоронців перебувають майнові злочини, скоєні в умовах воєнного стану. Наразі таких зафіксовано понад 6500, із них більше як 5900 – крадіжки. Майже 1700 осіб, причетних до крадіжок, розбоїв і грабежів, мають статус підозрюваних. Для порівняння, торік у цей період ми зареєстрували понад 21 тисячу майнових злочинів, 20 тисяч із яких – за фактом крадіжки», – зазначив Глава відомства.

Також Ігор Клименко повідомив, що триває робота із виявлення ворожих агентів та посібників окупантів: «Завдяки пильності та якісній оперативній роботі Національна поліція України затримала понад 750 ймовірних диверсантів. Також слідчі поліції розпочали понад 480 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність, більше як 70 осіб уже отримали повідомлення про підозру за співпрацю з ворогом. І за кожною цифрою стоїть своя історія зради рідної країни, яку неможливо зрозуміти та прийняти. Наша боротьба триває. І кожен день наближає нас до неодмінної Перемоги єдиної України! Ми вистоїмо. Обов’язково».

Ще статті по темі

Back to top button