Надзвичайні події

Впродовж минулої доби рятувальники Чернігівщини ліквідували 9 пожеж у природних екосистемах

Упродовж минулої доби рятувальники Головного управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 9 пожеж в природних екологічних системах. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем. В результаті займань площа, пройдена вогнем склала понад 9 га.

Слід зазначити, що з початку року через необережне поводження громадян з вогнем на Чернігівщині зареєстровано 550 пожеж в екосистемах, площа, пройдена вогнем склала понад 1000 га, ще 20 займань, які виникли з вище зазначеної причини, рятувальники ліквідували у приватному житловому секторі. На жаль, у вогні одна людина загинула

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до громадян з проханням не спалювати сміття та суху рослинність, дотримуватись правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині невідомі підпалили будівлю та автомобіль

Також, хотілося б нагадати , що з 04 березня 2021 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» від 3 лютого 2021 року № 1187-IX, який передбачає підвищення штрафів.

Так, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (стаття 175 КУпАП) передбачає покарання від 1700 до 3400 гривень для громадян та від 3400 до 5100 гривень для посадових осіб;

здійснення підприємством господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки (стаття 175-2 КУпАП) – від 1700 до 5100 гривень для суб’єктів підприємницької діяльності.

знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі (стаття 77 КУпАП) – від 1530 до 4590 гривень для громадян і на посадових осіб — від 4590 до 15300 гривень.

за випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП) – від 3060 до 6120 гривень для громадян і на посадових осіб — від 15300 до 21420 гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button