Надзвичайні події

Вціліла лише одна гостя: нові подробиці вибуху у гуртожитку Десни

В одному з гуртожитків для військових у 169-му Навчальному центрі Десна прогримів вибух. Вибух знищив кімнату та повибивав вікна.

Медики були на місці вибуху миттєво, поруч розташований військовий шпиталь. Загинув 22-річний власник кімнати. Його трьох друзів забрала швидка допомога.

– Ще двоє військові – поранені. Цивільна дівчина отримали поранення різного ступеня тяжкості. Вони були доставлені до військового госпіталю і далі евакуйовані до Київського військового госпіталю, – заявив керівник 169-го навчального центру Десна Віктор Ніколюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною вибуху в гуртожитку в «Десні» послужила граната – поліція (Фото)

Коли рвонуло, у кімнаті було п’ятеро людей. До військових із селища прийшли двоє дівчат. Згодом приєдналася і колега по службі. Після вибуху вціліла лише одна гостя.

169-й навчальний центр Десна належить Збройним силам України. Тут готують особовий склад  різних родів військ. На території є казарми та сімейні гуртожитки. В’їзд до Десни через пропускні пункти.

Однак, як опинилася у гуртожитку 18-річна дівчина невідомо. Сусіди по той бік паркану кажуть, що із вікон військового гуртожитку регулярно чули лайку та крик.

– У нас працює СБУ, надаємо повністю всю інформацію, яка необхідна. Працює дві комісії по перевірці складів боєприпасів, – додав Ніколюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гуртожитку навчального центру “Десна” стався вибух, є загиблий та поранені

Слідство з’ясовує, хто приніс в казарму смертоносний пристрій. У поліції відкрили кримінальне провадження і кажуть, що підривник ризикує провести за ґратами 15 років.

Солдат, який загинув від вибуху у Десні, родом із Дніпропетровщини. Після строкової служби залишився служити за контрактом.

Цивільна дівчина, яка отримала поранення, знаходиться у важкому стані.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Надзвичайні новини

Ще статті по темі

Back to top button