Надзвичайні події

За минулу добу вогнеборці Чернігівщини ліквідували 31 пожежу

Незважаючи на застереження рятувальників люди продовжують спалювати сміття і суху рослинність, допускають необережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах, біля торфовищ тощо. Лише упродовж минулої доби в природних екологічних системах Чернігівщини виникла 31 пожежа, на загальній площі понад 142 гектари.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Так, 26 квітня о 10:49 біля с. Заріччя Сновського району на відкритій території сталася пожежа сухої трави та самостійних хвойних насаджень на площі 12 га. А об 11:34 біля с. Гвоздиківка цього ж району, виникла пожежа сухої трави на площі 10 га та настилу в лісі окремими осередками на загальній площі 0,5 га на території ДП «Сновськрайагролісгосп».

Всього на гасіння даних пожеж оперативно було залучено11 одиниць техніки та 49 чоловік, з них від обласного У ДСНС — 5 пожежних автоцистерн та 28 рятувальників. Завдяки їх злагодженим діям загоряння були ліквідовані, не допущено розповсюдження вогню на більш значні території.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Ще статті по темі

Back to top button