Надзвичайні події

За останній тиждень на Чернігівщині сталося 44 ДТП

Поліцейські закликають водіїв бути відповідальними та неухильно дотримуватися правил. Пам’ятайте, нетверезий водій – загроза для життя та здоров’я всіх учасників дорожнього руху. Лише за останній тиждень в області сталося 44 дорожньо-транспортні пригоди, у яких травмувалися 3 особи.

Так, 24 квітня 5-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Карильське Коропської територіальної громади сталася дорожньо-транспортна пригода. Поліцейські встановили, що 34-річний мешканець Коропа сів за кермо свого легковика в стані алкогольного сп’яніння. Як наслідок – не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та зіткнувся з залишками старого сараю. Внаслідок ДТП водій та дві пасажирки дивом вціліли. Легковик отримав значні механічні ушкодження.

Поліцейські склали на нетверезого водія адміністративні протоколи:

— за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення — керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу 17000 гривень або громадські роботи. Окрім того, суд може позбавити водія права керування транспортним засобом на строк від одного до трьох років;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’яний водій в’їхав у паркан у Кіптях (Фото)

— за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), що карається штрафом або позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року;

— за статтею 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання водіями вимог про зупинку), що тягне за собою накладення штрафу або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Поліцейські передали складені адміністративні матеріали до суду.

Того ж дня на автодорозі М-01 сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажівки. 52-річний водій за кермом автомобіля з напівпричепом рухався в напрямку міста Київ та, ймовірно, заснув за кермом. Внаслідок цього він виїхав за межі проїзної частини, де автомобіль перекинувся на бік. Водій не постраждав, автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

Поліція закликає учасників дорожнього руху пам’ятати про небезпеку та не ризикувати життям і здоров’ям заради швидкості чи виграних кількох хвилин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button