Надзвичайні події

За умисне вбивство односельця чоловік отримав 11 років заґратованого життя

Чернігівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням і підтримала державне обвинувачення під час розгляду Чернігівським райсудом кримінального провадження за обвинуваченням жителя району, який на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків убив односельця.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням та під час судового розгляду встановлено, що в лютому 2016 року під час розпивання спиртних напоїв, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, з метою умисного вбивства зловмисник завдав потерпілому сім ударів дерев’яною палицею в голову, чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми. Смерть потерпілого настала від набряку головного мозку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнавав частково, однак державним обвинувачем доведено вину останнього у скоєнні злочину.

З огляду на тяжкість та обставини вчинення злочину, вироком суду обвинувачений визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), та йому призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі. Крім того, задоволено цивільний позов родини потерпілого на суму 100 тис. грн.

Ще статті по темі

Back to top button