Надзвичайні події

Жителя Ічнянщини посадили за зберігання вибухівки

Вироком Ічнянського районного суду від 30 березня засуджено місцевого жителя за придбання, зберігання вибухових пристроїв і вибухової речовини без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Прокурором у суді доведено, що у жовтні 2014 року обвинувачений, проходячи службу в Збройних силах України на території проведення антитерористичної операції та будучи обізнаним із конструкцією та експлуатацією вибухових речовин і пристроїв, придбав 4 циліндричні предмети, які надалі перевіз і зберігав за місцем свого проживання в Чернігівській області. Під час проведення обшуку житла обвинуваченого вказані предмети працівниками поліції було виявлено та вилучено.

Згідно з висновками експертів вилучені предмети є шашками імітації розриву артилерійських пострілів типу «Ширас-М», що належать до категорії вибухових речовин та електродетонаторів, які є вибуховими пристроями.

Ухвалюючи рішення, суд зарахував невідбуту частину покарання за попереднім вироком, яким обвинуваченого у 2015 році засуджено за вчинення злочину проти встановленого порядку несення військової служби, а також суспільну небезпеку та тяжкість вчиненого нового кримінального правопорушення. Судом остаточно призначено покарання у виді 3 років та 1 місяця позбавлення волі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button