Надзвичайні події

Змії атакують: на Чернігівщині отруйний плазун вкусив жінку

У селі Браниця Бобровицького району отруйна змія вкусила 78-річну дачницю. За словами місцевих, раніше змій у населеному пункті не було. А завелись вони, бо місцевість поступово заростає чагарниками і лісами, до того ж, з’явилося багато занедбаних і порожніх хат.

Прикрість сталася, коли жінка прямувала вулицею до рідної хати і, ймовірно, наступила на змію. Та вжалила бідолаху в ногу.

«Змія була гірчично-приглушеного кольору. Гірчиця, тільки ніби брудна – з чорними цяточками по ній усій. Зливалася з піском на дорозі. Довжина – сантиметрів 30-35», – згадує постраждала.

Швидка допомога відвезла жінку до бобровицької лікарні, де їй надали потрібну медичну допомогу. Адже в жінки вже почала дерев’яніти рука і відбирало мову.

У медичному закладі кажуть, що пацієнтка швидко одужала, бо  вчасно звернулась по допомогу. Її пролікували антигістамінними препаратами, призначили гормональну терапію.

Головний позаштатний обласний хірург, кандидат медичних наук Валерій Василинчук стверджує, що, згідно з наукою, сироватка проти отрути гадюки потрібна, а, з огляду на ситуацію, можна обійтися і без неї.

«Одна доза сироватки проти отрути гадюки коштує близько 5 тисяч гривень. Вона ефективна у перші дві години після укусу», – розповів лікар.

Джерело: тижневик «Вісник Ч»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button