Надзвичайні події

Зневага до закону та безпеки: два п’яні водії – дві ДТП (Фото)

Протягом минулої ночі, з 9 на 10 грудня, в Чернігові сталося дві дорожньо-транспортні пригоди за участі водіїв, які під час керування перебували в стані алкогольного сп’яніння. На щастя, ніхто не постраждав.

Перша аварія сталася близько опівночі на площі Перемоги – легковик Renault рухався проспектом Перемоги в напрямку залізничного вокзалу, на заокругленні дороги водій, не вибравши безпечної швидкості, виїхав за межі проїжджої частини та наїхав на металеву огорожу, яка встановлена навколо площі, збивши кілька прольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Чернігівщині: рятувальники деблокували загиблого

Екіпаж патрульної поліції, який прибув на місце ДТП, під час спілкування із 20-річним водієм Renault запідозрив, що той може перебувати в стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували молодику пройти медичний огляд у встановленому законом порядку, на що він погодився. Результат огляду виявився позитивним – водій п’яний.

Також правоохоронці з’ясували, що чоловік взагалі не має права на керування таким транспортним засобом, автомобіль йому не належить, ще й власник був не в курсі, де його авто і що з ним трапилося.

Патрульні склали на водія два адміністративні протоколи: за ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння), ст. 124 (порушення Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд чи іншого майна) та винесли одну постанову за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ДТП між двома «російськими» автівками

Друга ДТП сталася на проспекті Миру буквально за кілька хвилин після першої. Тут механічних ушкоджень зазнали два легковики. Водій автомобіля Volvo, виїжджаючи з вулиці Мартина Небаби, не надав переваги автомобілю Audi, який рухався проспектом Миру в напрямку мікрорайону ЗАЗ, в результаті цього сталося зіткнення.

Під час оформлення ДТП та спілкування з її учасниками патрульні звернули увагу на наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння у водія Audi. Чоловік погодився на пропозицію поліцейських пройти медичний огляд. І в цьому випадку результат також виявився позитивним.

Патрульні склали протокол на водія Volvo за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, а на водія Audi протокол за ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

В обох випадках ДТП долю водіїв вирішуватиме суд.

Джерело: Управління патрульної поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button