Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика

“Наш край” у трійці лідерів на виборах в ОТГ поміж політсил, – паралельний підрахунок голосів

“Наш край” здобув лідерство у низці об’єднаних громад поміж усіх партійних висуванців на виборах 30 квітня, а загалом по Україні партія увійшла до трійки лідерів поміж політичних сил.

Про це свідчать результати паралельного підрахунку голосів, проведеного активістами партії.

“Наш Край” здобув високі результати на виборах депутатів міст, де голосування відбувалось на пропорційній (партійній) основі.

Партія поміж лідерів у Запорізькій області. На виборах у Гуляйпільській міській ОТГ “Наш Край” здобуває 31% голосів, “Опозиційний блок” – 27, “Радикальна партія” – 23, “Батьківщина” – 12, УКРОП – 8%.

В Оріхівській міській громаді в “Опозиційного блоку” – 65, “Нашого краю” – 15, БПП “Солідарність” – 12%.

Загалом, у Запорізькій області висуванці від “Нашого краю” отримали 34 мандати депутатів в ОТГ, що становить близько 18% від усіх депутатів, обраних 30 квітня.

В області вибори відбулися у Гуляйпільській, Кам’янсько-Дніпровській і Оріхівській міських, Чернігівській селищній та Великобілозерській, Водянській, Павлівській і Широківська сільських об’єднаних територіальних громадах.

На виборах до Менської міської ради (Чернігівська область) “Радикальна партія” здобуває 35,3%, “Наш край” – 32,4, БПП “Солідарність” – 14,7, “Батьківщина” та Аграрна партія – по 8,8%.

За попередніми даними, у місті Іршава Закарпатської області “Єдиний центр” здобув 27,8%, “Батьківщина” – 13,7, “Наш край” – 12,8, “Відродження” – 11,4, “Єдність” – 8,7, “Самопоміч” – 6,9%.

У місті Кролевець, що на Сумщині, УКРОП здобув 30,7%, “Воля Народу” – 15,3, БПП “Солідарність” – 11,8, “Батьківщина” – 11,5, “Наш Край” – 7,7, “Самопоміч” – 7,6, “Радикальна партія” – 7,5%.

До міської ради Сіверська Донецької області проходять «Опозиційний блок» (66%), БПП Солідарність (18,2%) та “Наш край” (15,8%).

Загалом по Україні, за даними паралельного підрахунку голосів, на виборах в ОТГ 30 квітня “Наш край” увійшов до трійки лідерів за кількістю обраних депутатів місцевих рад поміж політичних сил – разом з БПП “Солідарність” та “Батьківщиною”.

Як відомо, 30 квітня в Україні відбулися вибори у 47 об’єднаних територіальних громадах у 19 областях.

unnamed

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button