Перші вибори голів об’єднаних громад на Чернігівщині

У громадах Чернігівщини розпочались виборчі перегони

У грудні пройдуть перші вибори голів в одинадцяти об’єднаних громадах на Чернігівщині. Одночасно обиратимуть депутатів місцевих рад цих об’єднаних громад.

11 грудня обиратимуть батуринського міського голову (Бахмацький район), остерського міського голову (Козелецький район), лосинівського селищного голову (Ніжинський район), гончарівського селищного голову (Чернігівський район) та мринського сільського голову (Носівський район).

18 грудня будуть вибори корюківського, носівського та сновського міських голів, коропського і михайло-коцюбинського селищних голів, та іванівського сільського голови.

Виборча кампанія вже розпочалася. З 7 листопада — для тих, хто виставлятиме кандидатуру на виборах 11 грудня. Для голів та депутатів, що обиратимуться 18 грудня, виборча кампанія розпочалась 14 листопада.

Тим, хто балотується на сільського та селищного голову або на депутата відповідної ради, грошової застави вносити не треба.

Тим же, хто балотуватиметься на посаду міського голови або депутата міської ради, щоб зареєструватися, потрібно внести заставу. Гроші йдуть на спеціальний рахунок відповідної територіальної комісії, сума залежить від кількості виборців територіальної громади.

Платить партія, яка висуває свого кандидата, або кандидат особисто, якщо він самовисуванець. Розмір застави вираховує та встановлює ЦВК.

Кандидат на міського голову Батурина, а також кандидат в депутати Батуринської міської ради має внести заставу 183 гривні.

Кандидати на голову та депутата Остерської міської ради вносять заставу 370 гривень.

В Корюківській міській раді сума застави 825 гривень.

Носівська міська рада —1020 грн.

Сновська міська рада —1134 грн.

В Остерську, Носівську, Корюківську та Сновську міські ради обиратимуть по 26 депутатів. У Батуринську — 22.

Грошова застава повертається у випадку відмови в реєстрації, якщо вибори не відбулися взагалі або переможцю. Всі інші гроші, що були внесені як застава, підуть у місцевий бюджет.

Олена Гобанова, тижневик «Вісник Ч» №45 (1592)

Ще статті по темі

Back to top button