НовиниСуспільство (відео)

«Підземелля», яке може вбити: у Чернігові біля багатоповерхівки утворилися небезпечні обвали (Відео)

«Учора дві машини було, одна – в оцю, а друга – отам є менша – в оту. Ота яка, то одразу витягли, а отут витягли лише тоді, коли приїхав евакуатор, бо не можна її підняти»,- Олександр Харенко – житель будинку.

Здоровенне провалля посеред двору житлового будинку – реальність, у якій живуть його мешканці. Багатомісячна проблема у вигляді дірок в асфальті надзвичайно небезпечна, адже сюди провалюються не лише машини.

«Ви розумієте, це провалля, воно десь з осені. Отам було одне, це друге. Ну, десь ще того року. Воно було маленьке, а потім більше, більше, більше… Сюди падають машини і люди, і хто тільки сюди не падає.

Ви ж розумієте, коли уночі йдуть, ніхто не бачить, що там, бо нема ні огорожі, нічого. Просто прямо йдуть і провалюються»,- Олександр Харенко – житель будинку.

Цей будинок разом із прилеглою територією обслуговує житлово-комунальна компанія «Поліська». Звісно, що всі запитання місцеві ставлять їй. Але місцина з провалами не належить до території, яку обслуговує «Поліська».

«Ця територія не належить до прибудинкової території будинку. Тут немає комунікацій, які належать до нашої діяльності.

Місце провалу отут, де перетинаються комунікації. Тобто тут зроблена нова врізка в уже наявну мережу. І по довжині всієї мережі на цьому проїзді утворюються провали»,- Оксана Болтян – керівник ТОВ «КЖКК «Поліська»».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальне таксі: в Чернігові за червень було понад 300 поїздок

Основною причиною дір керуючі житлово-комунальної компанії вважають порушення в системі комунікацій, прокладених під землею. Із запитаннями вони звернулися до забудовника та організацій, яким належать комунікації.

«Ми зверталися до водоканалу, тому що тут прокладені комунікації каналізації водоканалу та комунікації мережі «ТехНова». Від водоканалу ми отримали відповідь, що вони рекомендують нам звернутися до забудовника і теплогенеруючої компанії «ТехНова». Ми звернулися до «ТехНова», відповіді ще не отримали. Забудовник надав нам відповідь, що ці комунікації його не стосуються, ці комунікації йому не належать.

Чи водоканал, чи «ТехНова» повинні встановити, що коїться з системами, які знаходяться під землею»,- Оксана Болтян – керівник ТОВ «КЖКК «Поліська»».

Місцеві жителі, як і керівництво ЖЕКу, усвідомлюють, що зараз у країні війна і є нагальніші питання. Утім, такі провалля посеред двору житлового будинку, де бавляться діти, ходять немолоді люди та й просто живуть люди, наражають усіх на смертельну небезпеку. Тож вони просять хоча б про мінімальну допомогу від тих, хто має за це відповідати.

«Кричимо, кричимо, але допомоги ні від кого немає. Бо добре, якщо машина, а якщо буде дитина? Вона впаде, щось зламає»,- Олександр Харенко – житель будинку.

«Ну, з нашого боку ми можемо звертатися до цих двох компаній. Якщо вони нас не почують, ми будемо звертатися до міськради. Підпишемо колективне звернення від мешканців будинку і самі будемо звертатися. Тільки так»,- Оксана Болтян – керівник ТОВ «КЖКК «Поліська»».

Поки в цій історії триває пошук відповідальних, у будь-який момент через ці провали можуть постраждати люди. Тому жителі цього будинку звертаються до Чернігівської міської ради з проханням вирішити це питання якомога швидше. Кожна хвилина зволікання може коштувати чийогось життя.

Ми не ставимо крапки в цій темі та стежитимемо й надалі за розвитком історії «підземель» посеред двору житлового будинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button