Політика

Амбулаторія на Чернігівщині поповнилася електрокардіографом (Фото)

Багатоканальний електрокардіограф вручив Михайло-Коцюбинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини благодійник Олександр Демиденко.

Цей необхідний медичний прилад попросили самі медики. У сільській місцевості дуже часто доводиться їздити на виклики, працювати у ФАПах, тому стара техніка таких навантажень не витримала і вийшла з ладу. А на придбання нової немає коштів.

«Електрокардіограф має посилити діагностичну спроможність амбулаторії та покращити рівень надання медичної допомоги населенню всієї громади», – каже Олександр Демиденко.

«Це дороговартісна апаратура, яку ми самі собі дозволити не могли. А вона дуже потрібна», – зазначає сімейна лікарка Михайло-Коцюбинської амбулаторії Наталія Косовець.

Олександр Демиденко, передаючи медичний прилад, запевнив, що він і надалі сприятиме у зміцненні матеріально-технічної бази закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відбудеться «Екосплав – прибирання берегів»

До речі, в Україні захворювання серцево-судинної системи є основною причиною смертності.

Натомість електрокардіограма – це основний метод виявлення патологій серця, що потребують часто невідкладних заходів для збереження життя та здоров’я людини.

*Актуально

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button