Політика

Батуринська ОТГ затвердила стратегію розвитку на 2018-2027 роки

*Актуально

Батуринська об’єднана територіальна громада, очолювана представником політичної партії «Наш край» Леонідом Душею, в якій більшість у міськраді становлять депутати теж цієї політичної сили, затвердила стратегію розвитку ОТГ на 2018-2027 року.

Стратегія розвитку громади передбачає довгострокове планування на основі визначених цілей, серед яких у документі названо розвиток економіки та залучення інвестицій, розвиток туристичних можливостей на основі визначної історико-культурної спадщини, покращення умов життя і безпеки жителів громади, розвиток соціального капіталу громади.

Втілення стратегії відбуватиметься через реалізацію окремих проектів. Зокрема, упродовж найближчих років у Батуринській ОТГ у рамках виконання стратегії планується створити центр аграрних технологій і центр надання адміністративних послуг, підтримувати туризм, зокрема і через проведення різноманітних заходів, наприклад, щорічного фестивалю «Шабля» тощо.

Напрацювання влади та громадськості в спільному баченні розвитку Батуринської ОТГ презентував у Чернігівському обласному центрі розвитку місцевого самоврядування заступник батуринського міського голови Валентин Потеруха.

На переконання керівництва Батуринської ОТГ, стратегія громади стане своєрідною дорожньою картою, що сприятиме агровиробництву та появі нових переробних підприємств, активізації малого та середнього бізнесу, раціональному використанню ресурсів, формуванню свідомої та відповідальної спільноти людей, які зацікавлені в розквіті власної території.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button