Політика

Дитячі оздоровчі заклади потребують підготовки

*Актуально

Українська влада за роки незалежності так і не спромоглася збудувати сучасну мережу безпечних закладів для дитячого оздоровлення та відпочинку. Сьогодні більша частина інфраструктури для відпочинку й оздоровлення дітей або приватизована, або розграбована, або перепрофільована. При цьому влада, маючи необхідні органи впливу, реально не контролює якість дитячого відпочинку та оздоровлення.

Більшість дитячих закладів взимку знаходилися в законсервованому стані. Із наближенням літа пансіонати і табори починають готуватись до прийому дітей. Власники приводять приміщення в належний стан, роблять косметичний ремонт, підфарбовують, реконструюють – готують інфраструктуру. Хто і як це робить – ніхто не знає. Стан пожежної та медичної безпеки – теж невідомий.

Напередодні літніх канікул Верховна Рада має заслухати урядовців щодо готовності системи відпочинку дітей до безпечної та якісної роботи. Результати розслідування в одеському таборі «Вікторія» продемонстрували, що ніхто з чиновників будь-якого рангу не був притягнутий до відповідальності.

Ми вимагаємо, щоб під кожним документом щодо безпеки дитячих закладів підписувалися чиновники найвищих посад, а не вихователі. Міністр має нести не тільки політичну, а й кримінальну відповідальність за збереження здоров’я українських дітей.

Партія «Наш край» закликає владу посилити контроль і прийом готовності дитячих закладів відпочинку всіх форм власності.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button