Політика

Експерт розповів про новий політсезон, дострокові вибори та реформаторів

В Україні розпочинається новий політичний сезон – завтра, 6 вересня, відбудеться перше після літньої «паузи» засідання Верховної Ради. Яким буде початок нового політичного руху та чи варто очікувати найближчим часом дострокових парламентських виборів?

Про це в ексклюзивному інтерв’ю спеціально для ЧЕline розповів відомий український політолог, віце-президент Української ліги із зв’язків з громадськістю Денис Богуш.

«Сезон буде активний. Багато причин. Одна з них – протестні настрої через захмарні тарифи на комунальні послуги. Окрім того, напад на «Інтер» показав, що люди не чекатимуть довгих юридичних рішень. Люди вчинятимуть самосуд. Ситуація в країні криміногенна, може вийти з-під контролю. Дострокових виборів не буде. Або вони будуть восени 2017-го, або своєчасно. Окреме питання бюджету на наступний рік. І, звісно ж, війна. Це оті теми, які будуть у порядку денному до кінця року. Уряд не піднімає економіку, а просто намагається латати дірки. Інвестори тікають із країни. Прориву при Гройсмані не відбувається. Реформаторства немає. 7 нових народних депутатів не вплинуть на ситуацію у Верховній Раді. Можливо, де-юре і немає коаліції, але провладні блоки і так собі забезпечують голосування. Виборів точно поки не буде, бо є імунітет у Гройсмана. Хіба щось екстраординарне повинне трапитися, щоб були перевибори», — заявив Денис Богуш.

Ще статті по темі

Back to top button