Політика

Голови громад Корюківського району – про проблеми, які сподіваються вирішити у співпраці з новим очільником РВА

Кабмін погодив кандидатуру Павла Мірошниченка зі Сновська на посаду начальника Корюківської РВА. Тож, вірогідно, він її і очолить.  

Як відомо, Іван Ващенко, який до цього очолював Корюківську РВА, написав заяву на звільнення за власним бажанням.

У нинішній непростий час новим очільникам треба вміти долучатися до вирішення проблем, як кажуть, із коліс, адже немає часу на тривале занурення у справу. Зважаючи на такі сучасні обставини, розпитали голів громад Корюківського району про проблеми, які сподіваються вирішити у співпраці з новим очільником РВА, і про те, що вони взагалі про нього думають.

Геннадій Примаков, голова Менської громади

Спершу дуже хотілося б, щоб новий очільник не заважав у вирішенні тих питань, які ми самі можемо вирішити. І допомагав із вирішенням питань, які належать до його компетенції. Адже є повноваження органів місцевого самоврядування, і нині нам на голову звалили абсолютно все – обороноздатність, мобілізацію, евакуаційні плани й інші завдання. Хоча насправді ці питання більше належать до компетенції органів влади. Тож було б добре, щоб кожен займався своєю роботою. Повторюся, нам допомагати не треба, аби виконував свої завдання так як треба, і ми були б раді. Тим паче, ми цю людину дуже добре знаємо, він себе дуже гарно проявив під час повномасштабного вторгнення, знаємо, скільки всього зробив для своєї громади, і ми спільно робили багато чого. Поважаємо цю людину, це справжній очільник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто очолить Корюківську районну військову адміністрацію

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади

У нас традиційно склалося, що маємо синергію з цією інституцією. У нас немає конфлікту повноважень, бо в районної адміністрації фактично немає повноважень у соціальній, культурній, освітній чи комунальній сферах. А нині орган влади називається «військова адміністрація», його основне завдання – це питання координації всіх, хто є на території району, для протидії збройній агресії і ліквідації наслідків. Тому в нас питання взаємодій налаштоване, і я вважаю, що нічого не зміниться. Воно не потребує змін, а тільки щоденних зусиль. Тому новий очільник знає, що таке працювати в адміністрації, що таке місцеве самоврядування. І найголовніше, що людина знається на цьому, що працювала в цій сфері. Але щодня є виклики. Наприклад, вчора «поклали» Київстар – і в нас не працюють банкомати, не працює вуличне освітлення, світлофори. Це виклики, про які ми ще не знали. То будемо думати, як реагувати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button