Політика

Гудбай, Америка, якщо Трамп стане президентом

Що ближче до осінніх президентських виборів у США, то вищий градус напруження. І не лише між кандидатами на президентське крісло Трампом і Клінтон, але й між Україною та США.

Хоч офіційний Вашингтон і запевняє у своїх добрих намірах, що всіляко підтримуватиме Україну та активно сприятиме протидії російської агресії, партнерство між країнами вже у короткостроковій перспективі під питанням.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив: якщо США спробують втрутитися і повернути Крим Україні, це може призвести до Третьої світової війни.

Виступаючи перед своїми виборцями на мітингу в Коламбусі, Трамп відповів на звинувачення в некомпетентності, висунуті на його адресу після інтерв’ю ABC 31 липня. Мільярдер заявив, що Росія не збирається втручатися в Україну, на що співрозмовник заперечив йому, що це вже сталося. Журналісти звинуватили Трампа в тому, що він не знав про приєднання Криму до Росії.

«Я це точно знаю. Це було приблизно два роки тому. Так? Приблизно», — відповів Трамп.

Після цього кандидат згадав свою розмову з журналістом ABC, якому він заявив, що Росія не буде втручатися в Україну. На цьому кореспондент відповів, що «вона вже на Україні».

«Я сказав, так, добре, це було два роки тому. Я маю на увазі, ви хочете повернутися назад, ви хочете почати третю світову війну, щоб повернути його (Крим) назад?», — пояснив він.

Раніше Трамп заявив, що в разі обрання президентом готовий розглянути питання про законність приєднання Криму до Росії.

Однак у програмі республіканців, прийнятій на з’їзді в Клівленді, в ході якого Трамп був офіційно затверджений як кандидат у президенти США, йдеться, що партія підтримує «посилення санкцій відносно Росії», а також «надання необхідної допомоги збройним силам України і більшу координацію з НАТО у сфері нашого оборонного планування».

Ще статті по темі

Back to top button