Політика

Коли на Донбасі буде безпечно, тоді Рада голосуватиме за зміни до Конституції у питаннях децентралізації, – Порошенко

Президент Петро Порошенко звернеться до Верховної Ради щодо голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації в другому читанні лише тоді, коли будуть виконані умови безпекового характеру на Донбасі.

Про це глава держави повідомив сьогодні, 28 червня, під час урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції України.

«Визначаючи послідовність своїх дій у цьому питанні (щодо голосування у другому читанні змін до Конституції в частині децентралізації. – Ред.), ми користуємося відомою народною приказкою, яка вчить не ставити воза попереду коня. Очевидно, для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед безпекового характеру», – заявив він.

— Має бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню. Росія, країна-агресор, країна-окупант, повинна вивести всі свої війська, зброю та техніку з території України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має отримати повний доступ до всієї неконтрольованої Україною території, а також встановити постійний моніторинг над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону».

Крім цього, за словами президента, має відбутися реальне роззброєння всіх незаконних угруповань на цій території, встановлення зон безпеки.

Джерело: УНІАН

Ще статті по темі

Back to top button