Політика

Мільйони в сейфі, зникла печатка і містика з документами: голові ОВК 210 округу Соколовській загрожує в’язниця (Фото, Відео)

Через масові порушення та фальсифікації Центральна виборча комісія 16 серпня розпустила ОВК 210 округу на чолі з одіозною головою Оксаною Соколовською. 19 серпня в Прилуках до роботи приступив новий склад ОВК. Члени нової ОВК вже зафіксували ряд серйозних порушень, зроблених попередньою комісією і безпосередньо головою ОВК Оксаною Соколовською. За дані порушення передбачена кримінальна відповідальність. Про це повідомляє https://from-ua.com/news/ та інтернет-видання «Аргументум».

Як повідомляється, сьогодні члени нової ОВК почали розпломбування кабінетів системного адміністратора, бухгалтера та колишньої голови ОВК. В ході цього були виявлені протоколи, списки виборців та інші документи, які зберігалися в неналежному вигляді. Окрім того, з сейфу було вилучено понад 4 мільйони гривень. Але печатку члени ОВК так і не знайшли. Покарання за ці кричущі порушення повинна понести Оксана Соколовська, яка працювала на кандидата у народні депутати Сергія Коровченка.

1

«В понеділок, коли ми зайшли до зали, на підвіконнях та під столами нами були виявлені документи. А саме – непогашені протокол ДВК. Ці документи по закону мають зберігати в архіві. Сьогодні ми отримали доступ до кабінетів та сейфу, в якому за законом мала б зберігатися печатка. Але замість печатки виявили гроші, які повинні були зберігатися на банківському рахунку. Також виявили списки виборців, які так само як і протоколи, мали б знаходитися в архіві. Печатки не було. Відповідно, можна припустити, що її вкрала Оксана Соколовська в останній день роботи», — зазначив один із членів новоствореної ОВК.

За словами членів ОВК, в кабінеті системного адміністратора були виявлені мішки із списками виборців, непогашені протоколи ЦВК про підрахунок голосів та мішки з протоколами та постановами ЦВК.

В кабінеті екс-голови 210 округу Оксани Соколовської були виявлені другі екземпляри протоколів ОВК про перерахунок голосів за виключенням 6 дільниць. Їх місцезнаходження невідоме.

Окрім того, в столі екс-голови ОВК знаходилися чисті бланки протоколів ЦВК і два екземпляри протоколу дільниці #740594, один із яких, за словами Соколовської, був доставлений в ЦВК.

2

«Важко сказати, який протокол #740594 був доставлений в ЦВК, якщо обидва знаходяться на столі екс-голови Соколовської. Скоріш за все, це ще одна фальсифікація, яку вчинила Соколовська заради перемоги Коровченка», — зазначив член ОВК.

Згідно з ст. 357 Кримінального кодексу України, за дані порушення Оксані Соколовській загрожує до трьох років позбавлення волі.

3

«Факт викрадення печатки був зафіксований ще 16 серпня. В останній день роботи Соколовської як голови ОВК 210 округу. Тоді вона намагалася всіх запевнити, що печатка знаходиться в заступника голови ОВК. Але ця версія не підтвердилася. Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за даним фактом. Гадаю, в суді ми дізнаємося від Соколовської і куди зникла печатка і звідки в сейфі гроші з документами, яких там бути не повинно», — прокоментував представник одного з кандидатів у народні депутати по 210 округу.

Ще статті по темі

Back to top button