Політика

Місцеві вибори варто проводити після конституційного завершення децентралізації, – депутат облради

*Актуально

Серед політиків уже тривають розмови про можливе проведення місцевих виборів навесні 2020 року.

Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, це сумнівна ідея, яка не заощаджує бюджетні кошти, не стимулює місцеву владу до якісної роботи, не покращує систему самої місцевої влади. Вона тільки дає «слугам народу» можливість взяти ще й владу на місцях, без пропозицій реальних змін.

«При цьому мета – оновити владу за будь-яку ціну – може зруйнувати одну із найважливіших реформ – децентралізацію. Сподіваємося, що представники цієї політсили дотримаються обіцяного та підтримають реформу», – зазначила вона.

«Наш край» закликає владу акцентувати зусилля на завершенні децентралізації та внесенні її до Конституції. Без цього місцеві вибори тільки зацементують реформу назавжди на пів шляху. Попередня влада не спромоглася завершити децентралізацію, ухвалити всі необхідні закони та внести її до Основного закону. Реформа зависла на половині шляху.

На сьогодні в парламенті лежать кілька важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроєктів. Депутати Верховної Ради України мають можливість продемонструвати свою прихильність реформам не на словах, а справою.

«Вибори наступного року мають відбутися виключно на новій територіальній основі. Інакше вони будуть половинчасті: хтось буде обирати у громадах, а хтось – по-старому», – прокоментувала депутат від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button