Політика

На Чернігівщині у чотирьох ОТГ відбудуться вибори

Об’єднані громади мають обирати лідерів, здатних генерувати та втілювати рішення з розвитку територій: розбудовувати інфраструктурний, виробничий, інвестиційний потенціал, постійно вивчати думку людей, що проживають на території громади і дослухатися до потреб населення.

Про це в коментарі журналістам щодо перших місцевих виборів 24 грудня у 51 ОТГ, сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

За його словами, досвід об’єднаних громад, які вже працюють в нових умовах, підтверджує, що саме лідер на чолі громади здатен належним чином швидко налагодити управління на території і згуртувати людей довкола визначення і досягнення спільної мети.

«Хто такий сучасний лідер об’єднаної громади? Той, хто опирається на думку людей, у співпраці з ними визначає стратегію розвитку громади і в діях не відступає від пріоритетних її напрямів та орієнтований на результат.

Така робота вимагає зусиль і часу 24 години на добу. Адже суть об’єднання громад в тому, щоб вибудувати на територіях комфортний простір для життєдіяльності. І це спільна відповідальність місцевої влади та громади. Для виборців відповідальність не має закінчуватися днем голосування. Вони мають стати активними учасниками у напрацюванні та реалізації важливих для громади рішень», — сказав В’ячеслав Негода.

Він закликав мешканців громад прийти 24 грудня на виборчі дільниці та проголосувати за розвиток і добробут.

На Чернігівщині голів на депутатів на перших виборах 24 грудня обиратимуть у 4-х ОТГ: Городнянській, Варвинській, Височанській та Линовицькій.

Джерело: http://otg.cn.ua/

Ще статті по темі

Back to top button