КоронавірусПолітика

«НАШ КРАЙ» пропонує конкретні дії в боротьбі з COVID-19 замість хаосу та безпорадності міської влади Чернігова

Із 19 жовтня Чернігів через різке зростання захворюваності на коронавірус опинився в «червоній зоні» карантину. Потрапляння до «червоної зони» – вирок бездіяльності міської влади упродовж попередніх місяців. Ця ситуація потребує негайного реагування, однак замість реальних кроків у міськраді спромоглися лише на скорочення часу роботи кафе та ресторанів до 21.00.

Статистика невблаганна. За офіційною інформацією Лабораторного центру МОЗ, станом на 19 жовтня в обласному центрі Чернігівщини захворіли 2673 мешканці, серед них 125 медичних працівників.

«Міська влада упродовж місяців не зробила нічого, щоб ми були готові до другої хвилі. Не виключено, що буде й третя хвиля. Замість скоординованих і професіональних дій маємо «броунівський» рух. Ми знаємо, що деякі школи вже закриті, лікарні переповнені. Є паніка серед людей», – наголошує депутат Чернігівської міськради від політичної партії «НАШ КРАЙ» і кандидат у депутати міськради Віктор Бистров.

У міськраді визнають, що в лікарнях на 75-80% заповнені ліжка, виділені для лікування хворих коронавірусом. У лікарні №3 уже розгорнуті додаткові ліжка, йдеться про додаткове залучення до цієї справи й лікарні №1. Але питання – чи вистачить на всіх ліжок і медичного персоналу, якщо кількість хворих продовжує щодня зростати? Хто і чим нас лікуватиме, якщо самі медики хворіють через те, що не забезпечені індивідуальними засобами захисту? Водночас звучать заяви міської влади про стабілізацію ситуації. Дивно, чи не так? Зараз фіксують до 100 випадків на добу, а що станеться, якщо кількість зросте до 200?

Ситуація має залишатися керованою. «НАШ КРАЙ» пропонує на міському рівні вжити конкретних профілактичних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу.

«НАШ КРАЙ» закликає ТЕРМІНОВО виділити кошти на захист медиків та освітян, виплачувати муніципальні надбавки медикам, які лікують хворих на COVID-19. Інакше ми матимемо ситуацію з «вигоранням» лікарів. Також місту слід уже зараз думати про вакцинацію медиків, щойно з’явиться вакцина від коронавірусу. Маємо ефективно вирішити питання – хто лікуватиме і де лікуватиме хворих на коронавірус чернігівців.

Також варто охопити більше чернігівців безкоштовним масовим тестуванням, і водночас не створювати значних черг до лабораторних центрів. Загалом влада займає очікувальну й спостережливу позицію, що в кінцевому рахунку призведе до колапсу в медичній системі Чернігова. Очільники міста забули, що людське життя та здоров’я – найвища цінність.

Для стабілізації ситуації вже сьогодні слід подбати про більш суворе дотримання маскового режиму в транспорті, громадських місцях. Для цього місто має безкоштовно забезпечити чернігівців масками.

У галузі освіти представники «НАШОГО КРАЮ» пропонують подбати про створення загальноміської онлайн-платформи для навчання школярів. Адже ніхто не знає, скільки триватиме пандемія, й увесь час перебувати на канікулах діти не можуть. Школи можуть працювати, якщо створити відповідні умови, подбати про належний захист дітей і педагогів. Освіта в умовах карантину має відповідати якісним стандартам, а не бути лише для «галочки».

А поки ж висновок лише один – влада Чернігова імітує боротьбу з коронавірусом, затягуючи час до місцевих виборів. Потім нас знову відправлять на жорсткий карантин. Заблокувати діяльність різних закладів, установ і все закрити – шлях найменшого опору. Це простіше, аніж реально протидіяти COVID-19.

За дії під час карантину міська влада отримує «двійку». За неуспішність у школі можуть залишити на повторний курс навчання, а щодо некомпетентної та безвідповідальної влади, то її треба змінювати. Іншого шляху в цій ситуації не може бути! 25 жовтня – можливість обрати нову відповідальну та професійну міську владу. Час змінюватися! Час визначатися!

*Передвиборча агітація

Віктор Ковальчук

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button