Політика

«Наш край» вимагає від влади не підвищувати тариф на електроенергію з 1 березня

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики не має жодного права підвищувати ціни на електрику для населення з 1 березня – до виконання рішення РНБО. Про це заявив співголова партії ”Наш край” Олександр Мазурчак.

За його словами, національний регулятор має зупинити дію власної постанови про чергове планове підвищення ціни на електроенергію з 1 березня 2017 року, оскільки не виконав вимоги РНБО від 16 лютого 2016 року.

«У середині лютого РНБО прийняло рішення, згідно з яким Кабінет міністрів і НКРЕКП зобов’язані невідкладно вивчити економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію та житлово-комунальні послуги. Також, відповідно до цього рішення, влада мала проінформувати населення про результати своєї роботи», – нагадав Олександр Мазурчак.

Співголова «Нашого краю» наголосив, що станом на сьогодні ані Кабмін, ані Національний регулятор, не спромоглися переглянути тарифи на електрику та інші комунальні послуги та не надали українцям інформацію щодо їхнього обґрунтування.

«Рішення РНБО не виконуються. Виникає логічне запитання – чому НКРЕКП ігнорує рішення Ради нацбезпеки і оборони та, відповідно, указ Президента?», – наголосив він.

Він зазначив, що відповідне звернення про порушення рішення РНБО спрямовано на НКРЕКП, КМУ, РНБО та Президентові.

«Жодні, навіть планові, підвищення ціни на будь-які житлово-комунальні послуги, не можуть бути запроваджені до повного виконання вимог Ради нацбезпеки та оборони», – наголосив Олександр Мазурчак.

Згідно з рішенням НКРЕКП від 26.02.2015 №220, 1 березня 2017 року відбудеться чергове планове підвищення ціни на електроенергію, що відпускається населенню.

unnamed

16 лютого 2017 року РНБО прийняло рішення «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури», за яким в тому числі на НКРЕКП накладено зобов’язання невідкладно вивчити об’єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги, а також поінформувати населення про результати цієї роботи.

Ще статті по темі

Back to top button