Політика

Новачки Верховної Ради «відкрили карти»: Микитась найбагатший і найхитріший

У поточній сесії Верховної Ради додалося сім нових депутатів. Вони стали переможцями на мажоритарних виборах.

Delo.ua проаналізувало їхні декларації за 2015 рік і з’ясувало, хто із них найбагатший.

6 вересня семеро депутатів Верховної Ради VIII скликання склали присягу. Тетяна Ричкова виграла вибори в 27-му окрузі в Дніпрі, Максим Микитась переміг у Чернігові, Волинська область вибрала Ірину Констанкевич, Юрій Одарченко пройшов у Херсонській області, Віктор Шевченко переміг в Івано-Франківській області, Руслан Богдан – у Полтавській, а Сергій Шахов – у Луганській області.

Якщо дивитися на сукупну суму доходів кожного нового депутата за 2015 рік, то виходить, що Верховна Рада поповнилася чотирма мільйонерами, серед яких найбагатшим є Максим Микитась (сукупна сума доходів – приблизно 85 млн грн).

Крім нього, більше мільйона гривень за 2015 рік заробили Тетяна Ричкова, Руслан Богдан і Віктор Шевченко.

Найменше за минулий рік заробила Ірина Констанкевич. Її дохід за рік становить трохи більше 61 тисячі грн.
Крім доходів самого декларанта, в документі є дані про доходи сім’ї. Згідно з декларацією, родина Віктора Шевченка стала найбагатшою з сукупним доходом понад 2 млн грн.

Що стосується майна, то Микитась – єдиний серед розглянутих депутатів, хто не задекларував на себе ні нерухомості, ні автомобілів. Тоді як на сім’ї числиться три земельні ділянки, житловий будинок площею 559,10 кв м, квартира площею 70,20 кв м. У графі «інше нерухоме майно» за сім’єю значиться щось площею 1 731,20 і 261,00 кв м. Також на сім’ю Микита задекларований автомобіль «Мерседес Бенц S 500» 2014 року випуску.

Найменше нерухомості в Тетяни Ричкової, на неї задекларована єдина квартира площею 60,7 кв м. Найстаріша машина числиться за Юрієм Одарченком, в декларації вказано, що це «Мерседес» 1998 року.

2016-09-27_150554

Джерело: «Дело»

Ще статті по темі

Back to top button