Політика

Огляд сесії Чернігівської міськради

Чергова сесія Чернігівської міської ради, що відбулася 21 квітня, розглянула низку важливих для міста питань, хоча пройшла напрочуд швидко.

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді підтримали внесення змін до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2018 роки (йдеться про фінансування проектних робіт щодо створення музею міста Чернігова), затвердили в новій редакції Положення про громадський бюджет (бюджет участі) та внесли відповідні зміни до Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) в місті Чернігові на 2016-2020 роки. За словами секретаря міської ради Віктора Бистрова, бюджет участі є доволі успішною формою впливу громадян на розподіл коштів міського бюджету. Внесені зміни, запропоновані учасниками робочої групи, роблять цей процес більш доступним і зрозумілим для чернігівців.

Також депутати «Нашого краю» підтримали внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки (передбачають продовження розчищення русла річки Стрижень), змін та доповнень до Програми забезпечення обороноздатності військових формувань територіальної оборони та мобілізаційної підготовки в місті Чернігові на 2016-2017 роки, якими заплановані заходи щодо поліпшення мобілізаційної роботи серед старшокласників чернігівських шкіл. Крім того, внесено зміни до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки – придбання спеціальної техніки для КП «Зеленбуд», аби й надалі тривало озеленення Чернігова, парки і сквери в обласному центрі Чернігова були затишними та ошатними.

Озвучили депутати і запити. Зокрема, Ганна Якубова – щодо необхідності укладання угод із молодими лікарями, аби вони залишалися працювати в Чернігові, Наталія Хольченкова – щодо забезпечення безперебійним гарячим водопостачанням жителів мікрорайону Савчука.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button