Політика

Оновлений склад ЦВК має призначити вибори в ОТГ

*Актуально

Оновлений склад Центральної виборчої комісії має призначити вибори в 133 ОТГ України, зокрема 5 – на Чернігівщині. Про це повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», керівник регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, минулого тижня ЦВК обрала голову і заступників, остаточно завершивши процес оновлення.

«Водночас для повного балансу реальних та актуальних політичних сил варто було б надати місця у ЦВК й переможцям місцевих виборів. Партія «Наш край» входить до п’ятірки переможців, люди нам довіряють. Ми неодноразово попереджали, що не допускати опозицію в ЦВК – це політична помилка», – зазначила вона.

Ірина Грозенко висловила сподівання, що нинішній склад ЦВК продовжить реформу децентралізації, адже попередній склад фактично заблокував вибори у новостворених ОТГ. «Понад мільйон громадян, 133 об’єднані територіальні громади (зокрема п’ять на Чернігівщині) очікують, коли їм із Києва «дозволять» врешті-решт обрати свою місцеву владу», – сказала депутат облради.

Партія «Наш край» закликає ЦВК невідкладно призначити довгоочікувані вибори у новостворених ОТГ, а також надати план виборів на наступні роки, аби продовжити реформу децентралізації.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button