Політика

Постраждалі від вибухів під Ічнею потребують відшкодування завданих збитків

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» в Ічнянській міській раді допомагають постраждалим від вибухів на військових складах поблизу Ічні сформувати документи на отримання компенсації завданих збитків. Як повідомила депутат від «Нашого краю» Олена Бутурлим, на вихідних депутати і юрист працювали в селищі Дружба, майно жителів якого дуже постраждало від вибухів на 6-му військовому арсеналі Міноборони, що сталися в жовтні.

Олена Бутурлим уточнила, що за кошти держбюджету будуть відшкодовані суттєві пошкодження квартир і будинків – двері, вікна, стіни. Натомість не йдеться зараз про компенсацію пошкодженої побутової техніки, внутрішніх ремонтних робіт. Тому депутати допомагали жителям Дружби скласти акти на відшкодування збитків, які потім подадуть на розгляд міської ради.

«Це люди нашої громади, тому ми повинні підтримати і допомогти, не залишати сам-на-сам із бідою», – сказала депутат від «Нашого краю». Олена Бутурлим наголосила, що «Наш край» і надалі допомагатиме постраждалим жителям Ічнянщини.

Як повідомлялося раніше, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тис. осіб. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух залізничного й автомобільного транспорту.

Наразі триває операція з розмінування території в радіусі 10 км від військового арсеналу. За фактом вибухів на арсеналі відкриті два кримінальні провадження – за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) та за ст. 113 (диверсія) КК України.

Для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі уряд виділив 100 млн грн. 24 жовтня оголошено про повну ліквідацію пожежі на військових складах, відновлено рух автомобільного та залізничного транспорту, відкрито повітряний простір.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button