Політика

Проблеми сміттєзвалищ і доступу до питної води: на Чернігівщині громади просять допомоги

*Актуально

Депутат обласної ради від партії «Наш край», голова Чернігівської обласної партійної організації Сергій Баришовець поспілкувалися з депутатами та представниками Бобровицької і Новобасанської територіальних громад. Зустріч відбулася з дотриманням карантинних заходів.

Жителі Бобровицької громади подали депутату облради письмове звернення з проханням допомогти вирішити питання щодо стихійного сміттєзвалища поблизу Бобровиці. На думку місцевих жителів, ідеться не лише про екологічну безпеку, а й про життя та здоров`я місцевих мешканців, адже стихійні сміттєзвалища є бомбою уповільненої дії, оскільки токсичні речовини забруднюють ґрунти, воду та повітря.

Мешканці Новобасанської громади висловили вдячність за допомогу в пробитті артезіанської свердловини глибиною 120 м у селі Новий Биків. Однак до водопостачання має доступ тільки половина жителів населеного пункту. Є необхідність проведення водогону до іншої частини села.

Сергій Баришовець наголосив, що всі проблемні питання громад докладно вивчатимуться, і за потреби підготують відповідні депутатські запити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button