Політика

Продаж української землі іноземцям є неприпустимим, – депутат облради

*Актуально

Продаж української сільськогосподарської землі іноземцям – як фізичним особам, так і юридичним, – є неприпустимим. Про це заявила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, урядовий законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель с/г призначення» – це навіть не повноцінний закон, який врегульовував би специфічні відносини купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

«Він просто вносить зміни до окремих статей Земельного кодексу та низки супутніх нормативних актів. Так, пропонується статтю 130 Земельного кодексу викласти в новій редакції, згідно з якою набувати право власності на земельні ділянки с/г призначення можуть: громадяни України; юридичні особи України (!!!!!); територіальні громади та держава. З юридичного погляду, незрозуміле формулювання «юридичні особи України» допускає до статусу покупців української с/г землі іноземців, що є недопустимим, і в майбутньому призведе до ситуації, коли земля стане власністю іноземців, а не об’єктами права власності українського народу, як це прописано в Конституції України!», – наголошує Ольга Чередник.

Водночас експерти зазначають, що в Україні не впорядкований геокадастр, не проведена інвентаризація земель. Досі, окрім земельного реєстру, не створено електронний реєстр корисних копалин, лісових і водних ресурсів, а тому навіть через ці чинники говорити про ринок землі передчасно.

«Я підтримую усіх своїх колег та небайдужих українців, які заявляють: «НІ» продажу землі іноземцям!», – повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button