Політика

Скільки ОТГ з’явиться на Чернігівщині?

*Актуально

Органи влади на Чернігівщині мають активізувати роботу зі створення ОТГ і завершення процесу децентралізації в регіоні. Про це повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ірина Грозенко.

За її словами, уряд затвердив перспективний план формування територій ОТГ, що покриває 100% території області.

«Це дуже важливе рішення, оскільки воно означає, що кожен населений пункт має увійти до складу ОТГ чи приєднатися до вже наявних», – прокоментувала Ірина Грозенко.

Вона додала, що «Наш край» був ініціатором створення об’єднаних громад на Чернігівщині і зараз продовжує відстоювати права ОТГ щодо розпорядження власними ресурсами, насамперед землями поза межами населених пунктів, які зараз передають в ОТГ. На порядку денному – вирішення питання передачі лісів, що належать агролісгоспам, і водних ресурсів.

На думку Ірини Грозенко, зараз органи влади повинні активізувати діяльність щодо приєднання до ОТГ тих сіл, які наразі не увійшли до громад. Адже ці населені пункти зможуть перейти на інше фінансування та не чекати «манни небесної», а самостійно вирішувати нагальні питання своїх жителів.

Згідно із затвердженим урядом планом формування територій ОТГ, зміни уточнюють склад Батуринської, Комарівської, Плисківської, Городнянської, Ічнянської, Парафіївської, Козелецької, Кіптівської, Деснянської, Коропської, Корюківської, Менської, Вертіївської, Лосинівської, Малодівицької, Ладанської, Линовицької, Ріпкинської, Семенівської, Сосницької, Олишівської, Михайло-Коцюбинської, Іванівської, Халявинської, Гончарівської та Новгород-Сіверської громад. Окрім того, перспективний план доповнено Понорницькою, Крутівською, Седнівською, Новобілоуською, Ніжинською, Прилуцькою і Чернігівською громадами.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button