Політика

Транспортні проблеми і наслідки розмежування кордону непокоять жителів Новгород-Сіверського

*Актуально

Кандидат у народні депутати за округом №207 від партії «Наш край» Ігор Романенко зустрівся з партійним активом у місті Новгород-Сіверський.

Під час зустрічі обговорили найбільш актуальні для міста та району питання. Серед них – припинення із 1 серпня діяльності місцевого автотранспортного підприємства. Перевізники кажуть, що працювати їм невигідно.

66904467_476624099563672_1080558216271626240_n

«Однак закриття мало не єдиного на сьогодні підприємства в районі ставить під загрозу транспортне сполучення між селами і Новгород-Сіверським, а також позбавляє десятки людей робочих місць», – пояснює Ігор Романенко.

Він переконаний, що треба шукати вихід із цієї складної ситуації. Першим кроком він назвав зустріч із власниками автотранспортного підприємства та обговорення можливих шляхів вирішення проблем.

Крім того, чимало жителів Новгород-Сіверського району скаржаться на порушення їхніх прав під час розмежування державного кордону між Україною і Російською Федерацією. Річ у тому, що лінію кордону прокладено в окремих випадках через селянські паї.

«Є випадки, коли селяни втратили по гектару своєї землі задля державних інтересів, але жодних компенсацій не отримали», – зазначив Ігор Романенко.

На його переконання, вирішення цього питання перебуває в компетенції уряду і Державної прикордонної служби, але депутати облради можуть зробити відповідне звернення.

«Про такі ситуації треба говорити на різних рівнях, аби успішно вирішити їх», – наголосив кандидат у народні депутати від «Нашого краю».

Довідка: Округ №207 є найбільшим у Чернігівській області, він налічує сім районів: Городнянський, Коропський, Корюківський, Семенівський, Сновський, Сосницький і Новгород-Сіверський.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button