Політика

ЦВК зареєструвала ще п’ятьох кандидатів у нардепи на Чернігівщині

Центральна виборча комісія зареєструвала ще п’ятьох кандидатів на проміжних виборах нардепа у виборчому окрузі № 206. Самі вибори відбудуться 27 березня.

Кандидатами в окрузі стали самовисуванець Володимир Атрощенко, висуванець партії “Народовладдя” Олег Робейко, висуванка партії “Демократичний альянс” Катерина Данькова, представник партії “Собор” Максим Балан та висуванка Партії українського народу Олена Серебреннікова.

Ім’я Володимира Атрощенка співзвучне з іменем міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, який на виборах підтримав секретаря міської ради Олександра Ломака. Найімовірніше, Атрощенко раніше ніколи не балотувався і зараз може виконувати функцію технічного кандидата, забираючи голоси в Ломака, якщо виборці переплутають його з мером міста.

Згідно із даними системи YouControl, є інформація про 15 виконавчих проваджень, відкритих протягом 2018–2021 років проти Володимира Атрощенка. Усі вони стосуються стягнення штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Людина з таким іменем також фігурує у судовій справі — Атрощенко у грудні 2021-го року керував автомобілем Chevrolet aveo з ознаками наркотичного сп’яніння. Суд оштрафував порушника на 17 тис. гривень.

Варто зауважити, що раніше траплялися випадки, коли клони або технічні кандидати, які могли забрати голоси, знімалися з виборів. Рух ЧЕСНО вже досліджував, як робиться бізнес під час виборів, зокрема на клонофермах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини 206-го округу: ОПОРА написала заяву в поліцію через агітматеріали одного з кандидатів у нардепи

Олег Робейко, представник партії “Народовладдя” — засновник профспілки “Громадське здоров’я”, яка захищає медиків, фармацевтів та медичних представників у фармацевтичних компаніях та медичних закладах. Народився у місті Сарни Рівненської області. У 2015 році балотувався до Новозаводської районної у місті Чернігові ради, Чернігівської обласної та міської рад від партії “Свобода”.

Катерина Данькова — керівниця Чернігівської обласної організації політичної партії “Демальянс”. З 2013 по 2015 рік — провідний юрисконсульт комунального підприємства “Новозаводське” Чернігівської міської ради.

Про Олену Серебреннікову відомо мало — у 2016 році вона була технічною кандидаткою Сергія Шахова (“Наш край”) на Луганщині. Тоді вона була самовисуванкою, а її програму створили в той самий час і на тому ж комп’ютері, що і програми кількох десятків інших кандидатів.

Максим Балан — адвокат, член Ради адвокатів Київської області.

Раніше ЦВК зареєструвала кандидата від партії УДАР, секретаря міської ради Чернігова Олександра Ломака та громадського активіста, підприємця Олександра Гашпара.

Серед політиків, які заявляли про намір балотуватися, однак ще не зробили цього — Дмитро Нікітін від партії “Батьківщина” та представник “Національного корпусу” Олександр Тарнавський.

Днями народні депутати від “Слуги народу” повідомили, що партія не висуватиме свого кандидата на цих виборах. Рух ЧЕСНО припускав, що у партії не буде кандидата в цьому окрузі, оскільки медійно політична сила намагається уникнути першої поразки на довиборах у мажоритарних округах.

Нагадаємо, ЦВК призначила вибори у 206-му окрузі у зв’язку зі смертю народного депутата — мажоритарника Антона Полякова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ЧЕСНО

Ще статті по темі

Back to top button