Політика

У Чернігові діє програма підтримки народжуваності

*Актуально

«Наш край» у Чернігівській області підтримує програми, що допомагають родинам із дітьми. Так, у кількох громадах вже започатковані місцеві виплати для сімей із новонародженими. Реалізується така програми і в обласному центрі Чернігівщини.

У Чернігові затвердили черговий список родин із новонародженими дітьми, яким буде надана одноразова матеріальна допомога з міського бюджету. Програма підтримки народжуваності реалізується у Чернігові з 2017 року. Підвищені муніципальні виплати родинам із новонародженими ініціювали свого часу депутати фракції «Наш край», зокрема, 5 тис. грн – при народженні першої дитини, 10 тис. грн – другої, 20 тис. грн – третьої і більше.

У вересні цього року матеріальна допомога при народженні дитини буде надана 153 мешканкам Чернігова на загальну суму 1,32 млн грн. А саме: 72 сім’ї – по 5 тис. грн на першу дитину – на загальну суму 360 тис. грн; 66 сімей – по 10 тис. грн на другу дитину – на загальну суму 660 тис. грн; 12 сімей – по 20 тис. грн на третю дитину – на загальну суму 240 тис. грн; 1 сім’я – 20 тис. грн на четверту дитину; 1 сім’я – 20 тис. грн на п’яту дитину; 1 сім’я – 20 тис. грн при народженні двійні.

Загалом з початку 2019 року вже у 1322 чернігівських сім’ях народилися малюки. За весь час дії цієї Програми понад 3500 чернігівським родинам надана матеріальна допомога з міського бюджету на загальну суму 30 млн грн.

У «Нашому краї» реалізацію цієї програми розцінюють, як важливу складову місцевої соціальної політики і покращення добробуту родин із дітьми.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button