Політика

У пошуках розв’язання проблем поштової реформи: листоноші отримали велосипеди

*Актуально

На Чернігівщині за сприяння кандидата у народні депутати по округу №207 від партії «Наш край» Ігоря Романенка листоноші отримали велосипеди.

Він не стоїть осторонь щодо вирішення болючої проблеми для людей. Як відомо, на Чернігівщині реформа «Укрпошти» спричинила безліч незручностей,  особливо для сільських жителів. У багатьох селах закрито відділення зв’язку та скорочено листонош. Звичайно, не всім це до вподоби. Адже пошта довгі роки забезпечувала зв’язок та інформування громадян у глибинці.

Якщо у великих містах поштою користуються в основному для відправлення та отримання листів та посилок, сплати «комуналки», то в селах запити набагато ширші. Для пересічної літньої людини пошта у селі залишається місцем, де можна передплатити газети, журнали, поповнити рахунок мобільного телефону, переказати (чи отримати) гроші або просто дізнатися сільські новини та побачити знайомих, друзів.

За словами Ігоря Романенка, у Городнянському районі жителі вже відчули на собі «переваги» цієї реформи. Першими закрили там поштові відділення, що обслуговують менш як 2 тис. осіб, оскільки вони вважаються збитковими. Залишилися лише ті відділення, які приносять прибуток. Однак навантаження них посилилося, і працівники часто не справляються.

66894871_1281456422027829_3084831591445299200_n

«Саме тому ми маємо бажання не тільки полегшити роботу листонош, а й прискорити отримання листів від давніх друзів, родичів та знайомих», – зазначає Ігор Романенко.

Адже своїм головним обов’язком вважає – чути людські проблеми та робити впевнені кроки щодо їх вирішення. Уже цього тижня 16 новеньких велосипедів від благодійного фонду «НАШ КРАЙ» стануть хорошими помічниками для трударів пошти – 7 у Городні та 9 у селах. Це має покращити роботу доставки преси.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button