Політика

Вибори у Новгород-Сіверському пройшли без порушень

Учора в Новгороді-Сіверському відбувалося голосування на повторних виборах міського голови, призначених у зв’язку зі смертю переможця попередніх виборів за чотири дні після обрання. Поліція забезпечила спокійне та виважене проведення виборчих процедур.

—      До забезпечення публічного порядку та охорони виборчої документації ми залучили максимально можливу кількість поліцейських відділу. До початку голосування всі без винятку виборчі дільниці були обстежені на предмет наявності вибухових пристроїв, бо безпека громадян — це найголовніше у забезпеченні охорони публічного порядку. Також нам допомагали придані сили з обласного центру — поліцейські роти «Чернігів», бійці роти поліції особливого призначення, кінологи та вибухотехніки.   Загалом службу несли 65 поліцейських, — розповів начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції Андрій Водолазкін.

Голосування відбувалося на 45 виборчих дільницях, у тому числі п’яти великих (градація йде відповідно до кількості виборців). Всюди процес відбувся спокійно та виважено, без порушень публічного порядку. Підрахунок голосів на дільницях уже також минув успішно, всі комплекти виборчої документації доставлені до територіальної комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цієї неділі в Новгороді-Сіверському відбудуться вибори

—      Хочу відзначити відповідальне ставлення всіх учасників виборчого процесу до підготовки та проведення голосування і підрахунку його результатів. І суперники на перегонах, і їхні штаби продемонстрували здатність діяти винятково цивілізованими методами, з повагою до Закону.  Це, безумовно, піде на користь усій громаді. А усім поліцейським, що охороняли публічний порядок під час виборчого процесу, дякую за сумлінну та ефективну службу, — підсумував Андрій Водолазкін.

Єдине зафіксоване учора «виборче» правопорушення стосувалося розміщення агітаційних матеріалів двох кандидатів у місцях, не призначених для цього, і не прибраних із завершенням дозволеного терміну агітації. Це сталося в одному з сіл Новгород-Сіверської громади.

На сільського старосту, який це допустив, поліцейські склали протокол за статтею 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона визначає відповідальність за порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, а це, серед іншого, агітація поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом. На посадовця чекає штраф.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button