Політика

Влада Чернігова заднім числом унормовує незаконне звільнення секретаря міськради

*Актуально

Запропоновані зміни до Регламенту Чернігівської міської ради, що виносяться на розгляд сесії 29 червня, підтверджують порушення процедури зняття з посади секретаря міськради Віктора Бистрова під час таємного голосування на сесії 25 травня.

Як повідомив депутат Чернігівської міськради від партії «Наш край», голова постійної комісії з питань регламенту, законності, прав і свобод громадян та запобігання корупції Максим Черненок, проект змін до Регламенту Чернігівської міськради, що виноситься на чергову сесію, своєю появою завдячує тому, що частина депутатів на сесії у травні отримувала бюлетені для голосування щодо зняття секретаря Віктора Бистрова за паспортами, посвідченнями водія, хоча чинний Регламент міської ради дозволяє голосування тільки за депутатськими посвідченнями. Запропоновані зміни передбачають надати дозвіл голосувати в таких випадках за документом, що посвідчує особу.

«З юридичного погляду ці зміни мають сенс, але водночас вони є свідченням того, що на попередній сесії процедура не була повністю дотримана», – прокоментував ситуацію Максим Черненок.

Крім того, він вважає, що процедура таємного голосування, як і будь-яка інша ускладнена процедура, – це певний запобіжник від прийняття емоційних або передчасних рішень. Тому навіть такі процедурні порушення, як ті, що спостерігалися під час травневого голосування, можуть поставити під сумнів легітимність прийнятого рішення.

У зв’язку з цим фракція політичної партії «Наш край» вкотре звертає увагу на необхідність чіткого дотримання норм чинного Регламенту й утримається на сесії від голосування з питання змін до нього. Таким є спільне рішення фракції.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button