Політика

«Вони працюють»: як у Чернігові політичний штаб вигадав новий вид провокацій

Судний день волевиявлення не за горами, а відтак політичне життя Чернігівщини пожвавлюється – і в народ періодично запускають різноманітні політтехнологічні поганки. В цій сфері також відбувається своєрідна «еволюція», тому не обходиться і без «ноу-хау». Один із партійних штабів у Чернігові, мабуть, надихнувшись базарними екскурсіями з лідером партії та дегустацією сала, почав влаштовувати провокації стосовно конкурентів.

Має це такий вигляд: партія відправляє до приймальні народного депутата журналістів, яким буцімто хтось повідомив про те, що тут здійснюється підкуп виборців. Медійники починають нагнітати ситуацію, ображати працівників приймальні та поводитися неетично. Робота приймальні паралізована, працівники налякані. Коли працівники приймальні нардепа викликали поліцію, то з’ясувалося, що правоохоронці приїхали не розбиратися в ситуації та припинити провокації (тобто не на виклик працівників приймальні), а навпаки – буцімто за викликом «аноніма» шукати вигаданих політичними фантазерами «підкупників голосів».

Дійсно дуже дивна ситуація, що нагадує спільне відпрацювання брудної спецоперації поліцією і політичною партією. Через кілька годин аналогічна ситуація повторилася вже в приймальні іншого народного депутата. Ті самі провокатори-штабісти зі «своїми» журналістами та за ймовірної підтримки поліції знову паралізували роботу штабу.

Тільки завдяки присутності незалежних журналістів із різних ЗМІ ситуацію в обох випадках вдалося владнати. Жодного підкупу (в обох випадках) поліція не зафіксувала. Чому? Все просто – тому що жодного підкупу і не було. Основне завдання цих «спецоперацій» – насолити конкурентам, паралізувати роботу, зіпсувати настрій, протестувати нову технологію – медійну провокацію і, безумовно, запустити в маси «чорнушні» сюжеті про конкурентів. Як бачимо, спецоперація провалилася. Запустити «картинку» не вдалося. До речі, це нагадує методи Кремля, коли по телевізору розповідають відверто абсурдні речі.

Дивно, що до цього чернігівського спектаклю причетна поліція.

Постраждалі від політичних провокацій приймальні вже звернулися до міністра внутрішніх справ України з проханням розібратися в дуже дивній ситуації.

Поліція Чернігівщини після розголосу цієї ситуації змушена була організувати брифінг. Під час брифінгу правоохоронці зазначили, що в жодному з випадків підкупу виборців не було зафіксовано. Також правоохоронці запевняють, що дзвінки про підкуп виборців були переважно (зверніть увагу на це слово – ПЕРЕВАЖНО, тобто були і дзвінки від конкретних відомих людей) анонімні, номери телефонів не мали зворотного зв’язку (на них неможливо передзвонити), а отримана від заявників інформація здебільшого не відповідала дійсності. Хоча є документальне підтвердження того, що у Чернігові поліцію викликала людина, яка безпосередньо пов’язана з політичною партією. Номер телефону там також зазначається.

Як зазначив начальник ГУНП у Чернігівській області Едуард Альохін, поліція має достатньо сил і засобів для забезпечення вільного волевиявлення громадян та реагує на всі повідомлення громадян про порушення виборчого законодавства. Очільник поліції області також нагадав порушникам про кримінальну відповідальність за підкуп виборців.

Також поліція зауважує, що під час передвиборчих перегонів не треба забувати про здоровий глузд. Поліція ретельно розмежовує фейкові повідомлення від фактів реального підкупу виборців, адже ознаки підкупу прописані в законі та відомі поліцейським.

Стосовно вище сказаного хочеться додати – поліції також не варто забувати про здоровий глузд і працювати на благо держави та її громадян, а не обслуговувати інтереси якоїсь політичної партії. Коли правоохоронні органи починають прислужувати політикам – це кінець демократичного суспільства і повернення до імперського режиму Януковича.

Ще статті по темі

Back to top button