Політика

Загроза формування популістського парламенту зберігається

*Актуально

Вибори Президента України завершилися, українці зробили свій вирішальний вибір у другому турі. Водночас, на думку депутата Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктора Бистрова, кандидати на посаду глави держави та головнокомандуючого в переважній більшості обіцяли те, що знаходиться поза повноваженнями Президента.

«Це були найбільш популістські вибори за всю історію незалежності нашої держави. Але, попри завершення президентської кампанії, загроза популізму, що підміняє собою справжню політичну дискусію, залишається», – зазначив Віктор Бистров.

Безумовно, людей цікавить вирішення проблем, із якими вони мають справу щоденно: зростання тарифів на комунальні послуги, слабка соціальна допомога та недостатні соціальні виплати тощо. Українці повірили, що президент спроможний ці питання вирішити. Але насправді ці проблеми не вирішує і не повинен вирішувати президент. Усі соціальні питання – повністю у компетенції уряду та місцевої влади. Закони, на підставі яких діє Кабмін, ухвалює Верховна Рада. Та й сам Кабмін разом із прем’єр-міністром призначає парламент.

Так, президент може виступити із ініціативою. Але реалізовувати програму буде уряд. Глава держави може подати до парламенту проект закону. Але проголосувати за запропонований документ, перетворити проект на закон має повноваження виключно Верховна Рада. А втілюють – Кабмін і місцева влада.

«Тож без підтримки депутатів президент не може вирішити нагальні для українців проблеми. У парламентсько-президентській республіці, якою і є Україна, найголовніші – парламентські вибори. Вони – попереду, і помилитися на них не можна», – прокоментував Віктор Бистров.

На його переконання, для народу України особливо важливо, щоб до Верховної Ради прийшли висококласні фахівці – грамотні економісти, антикризові менеджери та господарники. Ті, які володіють практичним досвідом, знаннями та бажанням не красуватися на трибуні, а працювати в інтересах виборців і свого округу.

«Наш край» вважає, що майбутній склад парламенту має зосередитися на створенні робочих місць із конкурентними в Європі зарплатами, на розвитку вітчизняної промисловості і сільського господарства, на посиленні енергонезалежності та зниженні комунальних тарифів, на боротьбі з корупцією та зростанні соціальних стандартів і пенсій. Тому виборцям слід думати над тим, кого підтримувати на парламентських виборах, уже зараз. Треба приймати рішення ще до початку виборчої кампанії та не реагувати на яскраві шоу і дотепні гасла.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button