Політика

Зберігати спокій, але готувати захист: на Чернігівщині підтримують виділення коштів на територіальну оборону

*Актуально

В Україні продовжується нагнітання масової істерії довкола ймовірного вторгнення на територію держави військ Російської Федерації. Українці масово вилітають за кордон і купують нелегальну зброю. Вітчизняні єврооблігації стрімко падають у ціні.

Тим часом держави-сусіди, які так активно публічно переживають за долю України, почали отримувати перші приємні бонуси. Так, вартість квартир у Польщі виросла в рази через сплеск попиту з боку українців. Непомірно ростуть прибутки виробників зброї і компаній, дотичних до оборонного комплексу України. Під шумок «паніки війни» з новою силою розквітають корупційні схемки та оборудки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нападу: на Чернігівщині скликають позачергову сесію облради

Дивною здається і позиція української влади, яка всіх закликає не панікувати, але демонструє вкрай панічні та хаотичні дії, як то: нічне засідання бюджетного комітету в неділю, 13 лютого.

«Наш край» наполягає на необхідності конструктивних переговорів без посередників, паніку треба припинити. Буде вторгнення чи ні, а Україна від нього уже постраждала і продовжує втрачати. За будь-якого розвитку ситуації нам потрібно консолідувати зусилля навколо розбудови нашої економіки, зміцнення військової міцності та підвищення соціальних стандартів. Мусимо захистити медицину від знищення шляхом смертоносних реформ, промисловість – від непродуманих і невигідних торгових угод», – заявляє депутат Чернігівської обласної ради Віталій Лічман («Наш край).

За його словами, українців треба захистити від горе-урядовців, які знищують державу зсередини, адже їхні дії загрожують державі навіть більше, ніж «можливі лихі наміри сусіда».

Разом із тим, щоб уникати панічних настроїв, треба вжити заходів для захисту та спокою громадян. Тому на сьогоднішню позачергову сесію Чернігівської обласної ради виноситься питання про виділення коштів на тероборону.

«На територіальну оборону планується виділити 10 млн грн із обласного бюджету. «Наш край» у міській раді вже підтримав подібний проєкт рішення для Чернігова, тож ми підтримаємо його і на обласному рівні. Зберігати холодний розум, але бути захищеними – така наша позиція», зазначив Віталій Лічман.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button