Політика

Жителі Ладанської громади занепокоєні спробами ліквідувати громаду (Фото)

*Актуально

Депутати Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець (голова обласної партійної організації) та Віталій Лічман (керівник Прилуцького міського партійного осередку), а також депутатка районної ради від «Нашого краю» Лідія Шевченко відвідали Ладанську громаду на Прилуччині. Вони поспілкувалися із місцевими жителями та депутатами селищної ради, обговорили перспективи розвитку громади, актуальні питання її життєдіяльності. Люди на сьогодні особливо стурбовані спробами районної ради ліквідувати територіальну громаду.

За словами голови громади Романа Ювченка, на сесію Прилуцької районної ради був винесений проєкт рішення щодо визнання громади фінансово неспроможною, і за це незаконне рішення проголосували депутати райради. На думку голови селищної ради, обраного за підтримки «Нашого краю», підставою до таких дій районної ради стала дискусія про майбутнє Прилуцької районної лікарні і його відмова без попереднього докладного вивчення питання надати гарантійний лист щодо фінансування закладу. «Так, дискусія була. Питання важливе, але треба його докладно розглянути, вивчити плани фінансування закладу, а вже потім через сесію селищної ради схвалювати відповідне рішення», – пояснив керівник Ладанської громади. Крім того, Роман Ювченко повідомив, що Ладанська громада має намір узяти на свій баланс і самостійно утримувати сільські ФАПи.

Реагуючи на дії райради, депутати Ладанської селищної ради зібралися на позачергову сесію та звернулися до ОДА з вимогою надати оцінку таким діям депутатів районної ради.

Як зазначив Сергій Баришовець, дії депутатів районної ради, які схвалили таке рішення, мають отримати правову оцінку. Адже загалом порушення цього питання взагалі не перебуває в компетенції районної ради. «На сьогодні немає процедури ліквідації будь-якої територіальної громади. Тому жодних правових наслідків рішення райради не має», – прокоментував Сергій Баришовець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button