Політика

Жителі Ніжина очікують на вирішення екологічної проблеми

*Актуально

У Ніжині на Чернігівщині, де проживає 70 тис. людей, у повітрі літає рожевий пил та відчувається специфічний запах.

Як повідомила депутат Ніжинської міськради від «Нашого краю» Ірина Онокало, надходять скарги мешканців кількох мікрорайонів на погіршення самопочуття через забруднення повітря речовинами, що можуть виникати внаслідок роботи зернових сушарок, які належать СТОВ «Дружба — Нова».

Тому питання екологічного стану у місті депутати розглянули на позачерговій сесії міськради. Депутати «Нашого краю» підтримали цей документ.

«Особливого занепокоєння викликає той факт, що від забруднення повітря страждають діти дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл, що знаходяться в прилеглому районі», — наголошується у тексті звернення до Міністерства охорони здоров’я, а також обласної і місцевої прокуратури.

72085460_744129052693163_7772625950776229888_nЗокрема, у небезпечну зону потрапили дошкільні навчальні заклади №15, 25, 9, 21 та навчально-виховний комплекс «Престиж», а також школи №9,15,17.

«Ніжин все більше вкривається червоним пилом… Разом з тим, у повітря надходять шкідливі викиди, якими ми дихаємо», — пишуть місцеві жителі у соцмережах.

Водночас місцеві служби не мають повноважень перевірити підприємство, що може бути джерелом викидів. Вони чекають, коли надійде дозвіл на проведення перевірки на СТОВ «Дружба -Нова», адже червоний пил, який, ймовірно, утворюється в процесі сушіння кукурудзи, обробленої хімічними речовинами, чхання, погіршення самопочуття, шум у нічний час від роботи підприємства ніжинці пов’язують з роботою вищезгаданого СТОВ.

У вересні Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області надіслало лист Міністерству охорони здоров’я України щодо порушення норм Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», порушення Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button