Новини

Що ж таїть у собі джин Gordon’s?

Як іноді буває приємно повернутися додому та перехилити келих джину наодинці чи в компанії друзів. Відчуваючи його неперевершений смак та нотки ягід ялівця, ти наче переносишся до берегів далекої Великої Британії. Та що ми знаємо про цей алкогольний напій? Яка його історія? Про це ми поговоримо нижче.

Невже джин – голландський напій?

Всі ми настільки звикли, що джин – один із традиційних алкогольних напоїв «Туманного Альбіону», який стоїть поруч з елем, сидром, ромом, малд вайном та ін., що приходимо в шок від історичного факту. Він полягає в тому, що насправді в 16 столітті його винайшов голландець – Францискус Сільвіус, який на той момент працював лікарем.

Насправді задумка винахідника була створити ліки, які б допомагали усувати проблеми з травленням. Але час показав іншу сторону медалі – спиртовим настоєм під назвою «genever» з радістю частувалися всі бажаючі. Як результат – джин став одним з найміцніших представників алкогольних напоїв.

Чому ж ми асоціюємо джин з Великобританією?

На думку експертів існує кілька варіанті як джин міг потрапити до переліку традиційних напоїв Великобританії. Одна з них – це 30-річна війна між британцями та голландцями. Саме під час воєнних баталій британці могли скуштувати відомий «еліксир здоров’я» та перейняти рецепт.

Інша версія свідчить про те, що самим рецептом цікавився Вільгельм Оранський, який все ж досягнув своєї мети та привіз до Батьківщини таємницю створення напою. Після повернення він посів трон Британії.

«Туманний Альбіон» тоді славився своїми вільними законами щодо виробництва алкогольних напоїв, тому варінням джину міг зайнятися хто завгодно. Як результат – дешевий та доступний джин для всіх верств населення, який привів до національного сп’яніння . Щоб ви розуміли, вже в 1630 році було зафіксовано більше 7 тис. місць, де можна було придбати джин на території Лондона, не беручи до уваги можливості придбати «еліксир» з «перших рук».

Джин Gordon’s як можливість спробувати історію на смак

На сьогоднішній день gordon’s вважається найкращим та найпопулярнішим представником сухих джинів у світі. Ви навряд знайдете у складі цукор, адже виробник його не додає до складу. Натомість, можна відчути нотки  пшеничних, житніх і ячмінних спиртів, ялівця, кориці, імбиру, лакриці, лимонної цедри та інших інші інгредієнтів рослинного походження. Засекречений рецепт вже не перший рік намагаються віднайти справжні гурмани та поціновувачі даного напою, та все марно. Тому, варто ліпше спробувати, ніж просто гадати.

Де можна купити джин Gordon’s?

Якщо ви хочете відчути смак історії та купити джин Gordon’s, тоді вам варто швидше зайти до інтернет-магазину «BAYADERA», де можна обрати потрібний продукт із елітних міцних напоїв по оптимальним цінам. Достатньо зробити замовлення, оплатити найлегшим для вас способом та отримати його у відділенні вказаної вами транспортної компанії.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button